ישראל במדיה החברתית: רשימת נוכחות

יסבירו לי כל הדחילילים במשרדי הממשלה מה קשה? מה קשה בלייצר רשימה של כל הנוכחויות של המדינה במדיה החברתית. מה קשה? למה קשה לפתוח וורדפרס, או פייסבוק, או יוטיוב, או גוגל דוק, או טאמבלר, או טוויטר, או שקר כלשהו, וליידע את הציבור, ליידע את הציבור כדי שהציבור ידע להתחבר לממשל שלו.
למה זה כל כך קשה?

2-

פעם לפני עשר שנים, ביחידה בה שירתתי בצבא, המציאו את הכלי שיודע להודיע לכל מי שצריך להתגייס שהוא קיבל צו 8, ועכשיו ומיד, ובואו נעשה תרגיל ונראה שזה עובד. לפני עשר שנים מארק צוקרברג היה בן 16. הוציאו על זה מליונים אז.
למה פיקוד העורף חושב אלף פעמים לפני שהוא שופך קצת כסף לפייסבוק ולא מודיע לו להתחבר לעמוד שלו כדי שיפעל בשיא המרץ בשעת החירום הקרובה? למה רק חושבים שם על להשתמש בפייסבוק? ואגב, בכתבה הזו כתוב שיש שיקולים נגד שימוש בפייסבוק, כי אפשר לכתוב שם נגד הפיקוד ונגד האלוף. זה כמובן לא נכון. אפשר לחסום את הקיר בכל עמוד ציבורי. מה עוד צריך פיקוד העורף כשיש מקום אחד בו כל ישראל מחוברים ומקשיבים?

3-

אגב, אם טילים יפלו על ישראל (אם??) ותשתית הסלולר תקרוס, מה זה אומר על האינטרנט הסלולרי?
אז עכשיו סתם מחשבה שעלתה לי כי אני אוהב מדע בדיוני: במקרה של נפילת טילים על ישראל, תוזנק למקום הנפילה משאית שתשדר אינטרנט אלחוטי לכל האזור כדי לאפשר ללכודים לצייץ הצילו בטוויטר. מי אמר האיטי ולא קיבל?

4-

אתם יודעים, במדינות מתוקנות, אזרחים אשכרה חושבים שאם משהו לא קורה מטעם השוק החופשי והאזרחים, אז על הממשלה או על הרשות המקומית לדאוג שהדברים יקרו. אגב, זה קורה ככה לא מעט בארצות הברית ואצל עוד כמה מדינות נשכחות בגלובוס. בישראל, לעומת זאת, כשהממשל לא עושה משהו או עושה לא נכון, האזרחים מבינים שאם אין אני לי מי לי, ועושים דברים שהמדינה צריכה לעשות. אה, זה נכון גם באירן. אירן!!!

5-

האמת, ש”הממשל” פה פותח נוכחויות מדיה חברתית, אבל לא מספיק. החמאתי להם על זה כבר פעם, אפילו לצה”ל מגיעה מחמאה. אז בהמשך לנקודה מספר 1, קבלו את הרשימה הלא רשמית אבל היחידה של הנוכחויות של מדינת ישראל במדיה החברתית, ואם יש לכם תוספות, התגובות פתוחות רק עבורכם. אף מילה על זה שמדינת ישראל לא יודעת להפיץ את עצמה, כן?
תעשו לייק לפוסט הזה.
מישהו צריך לדאוג לויראליות של הרשימה הזו, הפעם תורכם
פורסם לראשונה בבלוג של ניב קלדרון
 
משרד ראש הממשלה: פייסבוק / טוויטר / יוטיוב / פליקר
נשיא המדינה: יוטיוב (שימו לב ששם המשתמש של היוטיוב הוא פרס. כלומר לא יהיו נשיאים אחרים שישתמשו בחשבון הזה)
משרד התיירות: פייסבוק (סניף ניו יורק)
משרד התקשורת: פייסבוק
משרד החינוך: פייסבוק / טוויטר
משרד המדע: פייסבוק
ישראל באו”ם: פייסבוק
מזכירות הממשלה: פייסבוק
משרד האוצר: פייסבוק / טוויטר / פליקר
גנזך המדינה: פייסבוק / טוויטר / יוטיוב
לשכת הפרסום הממשלתית: פייסבוק / יוטיוב
צבא הגנה לישראל:
שגרירויות וקונסוליות:
השגרירות בוושינגטון: פייסבוק, טוויטר / הקונסוליה באטלנטה: פייסבוק, טוויטר, יוטיוב / הקונסוליה בשיקאגו: פייסבוק, טוויטר / הקונסוליה בניו יורק /

תגובה אחת

  1. טוב לדעת שגורמים בכירים יוצרים איתנו קשר דרך הפייסבוק והטוויטר, תודה על השיתוף 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *